Pedicure behandelingen

Wij zijn specialist op het gebied van pedicure. Naast de klassieke pedicure behandeling zijn wij ook specialist op het gebied van medische pedicure.

Wellness voetbehandeling (60min)
Een ontspannende, verzorgende wellness voetbehandeling bestaande uit een voetenbad, handpakking, nagels knippen en polijsten, voetscrub, voet- en onderbeenmassage, voetpakking en nagels lakken.

Prijs: €53,00

Klassieke pedicure (30 min)

Prijs: €33,00

Van top tot teen (45 min)

Prijs: €69,50

Medische pedicure (30 min)

Prijs: €33,00

Deelbehandeling
Bijvoorbeeld voor het verwijderen van een likdoorn of ingroeiende teennagel.

Prijs: €16.00

Manicure (30 min)
Behandeling bestaande uit nagels vijlen, nagelomgeving verzorgen, handmassage en nagels lakken.

Prijs: €27,50

Medische pedicure
Mensen met Diabetes Mellistus hebben ontzettend veel baat bij een medische pedicure. Diabetes Mellitus is een stofwisselingsziekte. Het lichaam kan de bloedsuikerspiegel zelf niet meer op peil houden waardoor er verschillende complicaties ontstaan. Dit begint in de uiterste delen van het lichaam. Dus in de tenen en de voeten. Daarom is advies en behandeling van een medisch pedicure van groot belang.

Preventief onderzoek van de voeten is erg belangrijk bij een diabetes patiënt. Hiermee kunnen ernstige problemen voorkomen worden.

Wij geven een diabetes patiënt het advies om zelf een dagelijkse voeten controle te doen. Wij zijn er speciaal voor opgeleid om u te adviseren hoe u dit het beste kan doen. Daarnaast is een regelmatig bezoek naar een pedicure erg van belang.
Een medisch pedicure doet de screening bij uw voeten. Dit houdt in dat de voeten worden gecontroleerd op:

  • Het gevoel
  • De temperatuur van de onderbenen en de voeten
  • De bewegelijkheid
  • De stand van de voeten

Als wij het na een onderzoek noodzakelijk vinden zullen wij u ook doorverwijzen naar de huisarts. Het is erg belangrijk om goede schoenen te dragen.

Wat kan een medisch pedicure betekenen voor een patiënt met een chronische ziekte, zoals reuma of diabetes?
Als patiënt met een chronische ziekte is het heel belangrijk om uw voeten goed te laten verzorgen en controleren.

Een medisch pedicure is gespecialiseerd in het geven van pedicure behandelingen aan mensen met diabetes mellitus, aan mensen met reuma of mensen met verwaarloosde voeten, mensen met vaatproblemen. Deze mensen hebben een verhoogd risico op voetklachten.

Een medisch pedicure zorgt ervoor dat er 1 keer per jaar (altijd rond dezelfde datum) een screening wordt uitgevoerd. Indien het nodig blijkt te zijn wordt het vaker geadviseerd.

Indien er iets is wat de medisch pedicure niet vertrouwd of er wordt iets afwijkends gevonden zal zij u te allen tijde doorsturen naar de huisarts. Een medisch pedicure kan samen werken met de reumatoloog, huisarts, podotherapeut, praktijkondersteuner en diabetes verpleegkundige.

Vergoedingen vanuit de zorgverzekering

Bij elke zorgverzekering is dit anders geregeld. U kunt in uw zorgpolis kijken of en hoeveel u vergoed krijgt. U kunt ook op de site van Procert kijken. U vult hier uw verzekeraar in en daar staat precies wat u vergoed kan krijgen.

www.procert.nl

Kunt u er niet uit komen of het niet kunt vinden, wij helpen u graag. U kunt hier contact met ons opnemen.